Sportmassage

massage workumSportmassage is dé manier om na inspanning het herstel te bevorderen, blessures te voorkomen en zo bij te dragen aan prestatieverbetering. Tegenwoordig willen we gezonder leven en een betere verzorging van ons lichaam wordt steeds belangrijker. Ook sporten neemt daarbij een steeds grotere rol in. Zowel op recreatief als op topniveau, voor mannen en voor vrouwen, voor jong en voor oud maar ook voor niet-sporters is sportief bezig zijn een aanrader.

Hebt u spierpijn, last van vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen?

Een sportmassage kan dan iets voor u zijn. Een massage zorgt o.a.: voor afvoer van afvalstoffen en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan een massage worden toegepast voor of na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld, zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Ook als u geen sporter bent, ben ik u graag van dienst. Bijvoorbeeld bij een stijve nek, een pijnlijke rug e.d. Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht van uw lichaam. Preventie is belangrijk: veel blessureleed kunt u voorkomen. Een sportmasseur kan u daarbij van dienst zijn door middel van een massage voor of na een activiteit. Maar ook preventief door het geven van adviezen, het uitvoeren van functietesten.

Na een goede warming up is een pre-activiteitsmassage (vóór het sporten) een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie. Te intensief en te veel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan, waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

De sportmasseur kan met een herstel bevorderende post-activiteitsmassage (achteraf) ook een rol spelen in het voorkomen van blessures. De spieren worden door middel van diverse massagetechnieken weer tot ontspanning gebracht en afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd.

Ook als u niet sport, maar bijvoorbeeld last heeft van stijve nekspieren, gevoelige schouders of pijnlijke benen kunt u natuurlijk ook bij Massagepraktijk van Dijk terecht.

facebook-logo-cora