Babymassage

Babymassage is een heel zachte en liefdevolle manier om contact te maken met je baby en dat te verstevigen. Het is een stap op weg naar een goede hechting en dat is essentieel in de ontwikkeling van je kindje. Masseren heeft een positieve invloed op die ontwikkeling. 

Masseren heeft ook een gunstig effect op baby’s die zich onrustig voelen, veel huilen of last hebben van darmkrampjes. Het kan helend werken na een moeizame bevalling, een keizersnee- of vroeggeboorte en bij een couveuse-opname. Ook zijn er positieve invloeden waargenomen bij kinderen die in een adoptie- of pleeggezin werden geplaatst.

De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de gemasseerde (de baby) als de masseur (de ouder/verzorger) is er een verhoogde productie van dit hormoon.

Baby massage
facebook-logo-cora