Kindermassage

Deze massage, ook wel Heppie massage genoemd is geschikt voor kinderen die hoogsensitief zijn, voor kinderen met een autisme spectrum en voor kinderen die gewoon even niet lekker in hun vel zitten. Deze kinderen hebben vaak te maken met angst en onrust.

Doel van de massage is dat de kinderen onder andere kunnen kalmeren, lekkerder in hun vel komen te zitten en prikkels beter kunnen verdragen.

Kindermassage is de manier om ontspanning aan te leren aan kinderen. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, leert je kind de indrukken die hij/zij overdag op doet, te verwerken en los te laten.

Kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien en leren beter en zijn socialer. Door liefdevol aanraken maakt het namelijk een ‘feel-good’ hormoon (oxitocine) aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie. Massage draagt daarbij bij tot een betere concentratie en ontwikkeling en versterkt de balans van je kind.

heppie-free logo

Effecten van de massage:

•  het verwerken en loslaten van de emoties van de dag

•  minder stress in je lijf, meer ontspanning en rust

•  je geeft door massage stevigheid, geborgenheid en veiligheid

•  bevordering van spijsvertering, verminderen van darmkramen/buikpijnklachten

•  bevorderen van het in- en doorslapen

•  het immuunsysteem wordt versterkt

•  het brengt zelfvertrouwen en maakt minder kwetsbaar.

De duur van de massage is ongeveer 30 minuten en altijd in aanwezigheid van een ouder/verzorger. Het is de bedoeling dat een ouder/verzorger leert na een aantal sessies deze massage thuis te kunnen geven.

 

Voor informatie over de Heppie massage zie: heppiemassage.com

facebook-logo-cora